Scotch Bonnnet - Královná Karibiku
SHU: 100,000 - 350,000
Porovnanie pálivosti voči papričke Jalapeno: 12 až 140 krát pálivejšia
Krajna pôvodu: Jamajka (resp. iné krajiny Karibiku)
Typ papričky: Capsicum chinense
Jej názov (škótska čiapka) znie nevinne, no opak je pravdou. Táto paprička je naozaj veľmi pálivá - asi rovnako ako paprička Habanero. Patrí medzi najpoužívanejšie papričky v oblasti Karibiku, kde sa tiež používa do známych "jerk chicken/jerk pork" receptov. Tvar tejto papričky je to, čo inšpirovalo jej meno. Pripomína totiž známu škótsku čiapku, ktorá sa nazýva aj "Tam o'Shanter"). Okrem názvu Scotch Bonnet sa používajú aj názvy Bahama Mama, the Jamaican Hot, the Bahamian, alebo the Martinique chilli.
Ako veľmi pálivé je Scotch Bonnet?
Pozrime sa na Scoville stupnicu, kde Scotch Bonnet má rozsah od 100.000 po 350.000. V priemere je 76 krát pálivejšia ako paprička Jalapeno. A to je už čo povedať :).
Podobné odrody
Scotch Bonnet si je veľmi blízke papričke Habanero s ktoru zdieľa aj podobnú úroveň pálivosti. Paprička Scotch Bonnet je mierne chuťovo sladšia ako paprička Habanero. Práve pre jej sladkastú chuť ju často používajú na prípravu v karibskej oblasti. Je výborná tiež ako hlavná prísada do pálivých omáčiek.
NAŠE PRODUKTY SO SCOTCH BONNET:
MLETÉ CHILLI: SCOTCH BONNET MLETÉ (25 G)