KANTÓNSKA SLIVKOVÁ (185 ml)
Pálivosť 5/10
Slivková pálivá omáčka. Perfektná k pečenej hydine.
Kategória: | PÁLIVÉ OMÁČKY |
---|---|
Chilli paprička: | Habanero |
Krajina pôvodu: | Česká republika |
Pálivosť: | 5 / 10 |
Kantonská Slivková omáčka je skvelou kombináciou ovocného základu, na ktorý sa viaže sladkosť medu a intenzívna chuť fermentovaných sójových bôbov v podobe tmavej sójovej omáčky. Možno sa pýtaš prečo tento názov? Dôvod je jednoduchý - chuť a podoba tejto omáčky pochádza z čínskej kuchyne, kde sa najčastejšie podáva s kantónskou kačicou. Je úplne úžasná v kombinácii s hydinovým mäsom, ale veľmi dobre si ju vychutnáš aj v tortille. Skús ju skombinovať s kúskami kuracieho mäsa upraveného na ázijský spôsob!
Zloženie: slivky (voda, slivky sušené), med, sójová omáčka, ocot, cukor trstinový, chilli sušené (Habanero), regulátor kyslosti: kyselina citrónová, konzervant (sorban draselný), zmes korenia.
Pálivosť: 5/10
Objem: 185 ML
Výrobca: My-Chilli s.r.o. (Česká republika)
Viac o My-Chilli:
Dvaja kamoši, ktorí sa s podporou rodín pustili robiť podnikania v gastro biznize. Žijú na južnej Morave, kde od miestnych farmárov nakupujú suroviny pre výrobu pálivých omáčok. Založili firmu s úplne minimálnymi investíciami, osem-litrovým hrncom na omáčky, vareškou, ručným tyčovým mixérom a zásobou chilli papričiek z desaťmetrovej záhradky. A s obrovským nadšením :-). Dnes ich hrniec s automatickým miešadlom má objem 100 litrov, profi gastro mixér vyzerá skôr ako zbíjačka a za jeden deň spotrebujú toľko chilli ako im predtým stačilo na celý mesiac. Biznis sa snažia riadiť podľa jednoduchého hesla: "Rob ako najlepšie vieš a správaj sa tak, ako by si sám chcel, aby sa k tebe správali ostatní".
V priebehu času sa stretli s najrôznejšími celebritami či už v klasickom showbiznise, v gastro-biznise, alebo velikánmi sveta pálivých omáčiek:
Natáčanie programu "Česko varí s Pohlreichem"
S Johnom Hardom, zakladateľom CaJohns Fiery Foods.
Ed Currie, "autor" papričky Carolina Reaper (druhý zprava).
Odpovedať