SMOKED PEPPERS OMÁČKA (185 ml)
Pálivosť 10/10.
Extrémne pálivá jemne zaúdená omáčka plná chuti a ohňa.
Kategória: | PÁLIVÉ OMÁČKY |
---|---|
Chilli paprička: | Carolina Reaper, Habanero, Bhut Jolokia |
Krajina pôvodu: | Česká republika |
Pálivosť: | 10 / 10 |
Táto omáčka nie je pre slabochov!
Len sa pozrite na zoznam papričiek, ktoré sme pri jej výrobe použili. Habanero Ťa rozohreje, Bhut Jolokia, ktorá má sama o sebe pálivosť cez 1 000 000 SHU jednotiek Ťa popáli, a ako čerešnička na torte - pyré z Trinidad Scorpion, papričky, ktorá dosahuje pálivosť až 2 milióny SHU! Tieto tri papričky Ťa pekne potrápia :)
ALE aby sme zaistili že omáčka bude mať okrem vysokej pálivosti tiež chuť, papriky sú vyúdené na dubovom dreve. Vďaka tomu má omáčka nádherne dymovú arómu a chuť. Ak si chceš omáčku naozaj vychutnať, skús ju samotnú, len tak na lyžičke. Áno, myslíme to vážne :-) je to zážitok a v prvej chvíli budeš zrejme ľutovať, ale akonáhle pálivosť trochu poľaví, budeš cítiť tú parádnu chuť všetkých spojených ingrediencií. No a endorfíny, ktoré sa následne dostavia, tiež nie sú na zahodenie ;-)
Zloženie: Paprika červená - údená (59%), ocot, cukor, pyré z čili (Jolokia), cesnak, soľ, chilli sušené (Habanero), chilli sušené (Carolina Reaper), zahusťovadlo: xanthan.
Pálivosť: 10 / 10
Výrobca: My-Chilli s.r.o. (Česká republika)
Viac o My-Chilli:
Dvaja kamoši, ktorí sa s podporou rodín pustili robiť podnikania v gastro biznize. Žijú na južnej Morave, kde od miestnych farmárov nakupujú suroviny pre výrobu pálivých omáčok. Založili firmu s úplne minimálnymi investíciami, osem-litrovým hrncom na omáčky, vareškou, ručným tyčovým mixérom a zásobou chilli papričiek z desaťmetrovej záhradky. A s obrovským nadšením :-). Dnes ich hrniec s automatickým miešadlom má objem 100 litrov, profi gastro mixér vyzerá skôr ako zbíjačka a za jeden deň spotrebujú toľko chilli ako im predtým stačilo na celý mesiac. Biznis sa snažia riadiť podľa jednoduchého hesla: "Rob ako najlepšie vieš a správaj sa tak, ako by si sám chcel, aby sa k tebe správali ostatní".
V priebehu času sa stretli s najrôznejšími celebritami či už v klasickom showbiznise, v gastro-biznise, alebo velikánmi sveta pálivých omáčiek:
Natáčanie programu "Česko varí s Pohlreichem"
S Johnom Hardom, zakladateľom CaJohns Fiery Foods.
Ed Currie, "autor" papričky Carolina Reaper (druhý zprava).
Odpovedať