Habanero - Bývalý šampión pálivosti
SHU: 100,000 - 320,000
Porovnanie pálivosti voči papričke Jalapeno: 12 až 140 krát pálivejšia
Krajna pôvodu: Mexiko
Typ papričky: Capsicum chinense
Je to len nedávno, čo paprička Habanero držala rekord najpálivejšej papričky na svete a keďže ju už odvtedy prekonalo veľa odrôd chilli papričiek, ľudia ju zvyknú podceňovať. Nerobte to! Habanero je naozaj veľmi pálivá paprička. Na rozdiel od mnohých iných odrôd, Habanero má výraznú chuť po citrusoch, čo ju robí obľúbenou súčasťou pálivých omáčiek, korenín a iných chilli dobrôt.
Ako veľmi pálivé je Habanero?
Pozrime sa na Scoville stupnicu, kde Habanero má rozsah od 100.000 po 320.000. Niektoré špeciálne odrody Habanero (Habanero Red Savina) dosahujú dokonca pálivosť mierne cez 500.000 jednotiek. SHU. V priemere sa dá povedať, že Habanero je 76 krát pálivejšia ako priemerná paprička Jalapeno. A to je už čo povedaťJ.
Podobné odrody
Habanero si je veľmi blízke papričke Scotch Bonnet s ktoru zdieľa podobnú úroveň pálivosti.
Pôvod
Odhaduje sa, že Habanero pochádza z Južnej Ameriky, odkiaľ sa presunulo severnejšie do Mexike, kde sa momentálne pestuje najčastejšie. Vieme ho dopestovať vo viacerých farbách, od žltej, cez oranžovú, červenú až po tmavo hnedú.
NAŠE PrODUKTY s HABANEROM:
CHILLI KĽÚČENKY: KEYGOES:CHILI VELMI PÁLIVÉ (HABANERO & BHUT JOLOKIA)
NÁPLNE DO KĽÚČENKY: 2 VELMI PÁLIVÉ NÁPLNE DO KĽÚČENKY KEYGOES
CHILLI DOBROTY: HABANERO PERLIČKY (150 G)
OMÁČKY: HABANERO HOTSAUCE