Opäť sa nám podarilo dostať do kuchyne a pripraviť si niečo špeciálne. Mexická kuchyňa bola vždy spätá s chilli a s pálivými chuťami. Burritos je svetoznáma fast food špecialita a snáď každý z nás si už pochutnal na nie jednom.
Existuje samozrejme veľmi veľa spôsobov ako ho pripraviť, no my dnes sme zvolili chutné hovädzie rezančeky. Krásne mäso, správne ochutené a premiešané so skvelými chipotle chillies od chillimarket.sk, tomu sa nedalo odolať.
Potrebujeme:
- 4-6 pšeničných tortíl
- 500 g hovädzieho mäsa (zadné hovädzie)
- 1 konzerva červených fazúľ
- čierne olivy
- 1 konzerva kukurice
- 4 ks jarnej cibuľky
- 1 stredne veľká rajčina
- 4 ks chipotle chilli
- 100 g cheddaru
- mleté čierne korenie
- mletá rasca
- soľ
- rastlinný olej
Príprava
Ako prvé si nakrájame hovädzie mäso na tenké rezance a ponecháme stranou. Ako ďalšie si pripravíme všetky suroviny – fazuľu prepláchneme, cibuľku a chipotle si nakrájame na tenké kolieska, cheddar nastrúhame na hrubo.
Cibuľku orestujeme na oleji a následne pridáme chipotle a hovädzie rezance. Panvicu ochutíme korením, rascou a soľou. Varíme až kým mäso nebude mäkké. Tesne predtým ako panvicu odstavíme od ohňa, pridáme do nej fazuľu, kukuricu a na krúžky nakrájané olivy.
Teraz prichádza tá kreatívna časť a to plnenie tortíl. Tortily naplníme mäsom (pozor na množstvo, aby ste vedeli tortilu zrolovať), na mäso pridáme syr a zrolujeme. Takéto burritos palacinky umiestnime na plech pokvapkáme olejom a dáme do rúry na 15 minút pri 175 °C. Tortily by mali byť zhora krásne chrumkavé.
Ako prílohu sme si k tortilám spravili hot and easy šalát a to: paradajky, hŕstka olív, kukurica, olivový olej, soľ, oregano a pretlačený struk cesnaku. Paradajky s olivami len pokrájať a so všetkým premiešať.
Chipotle a jeho údená chuť a vôňa krásne prevonia burritos a verte mi budete chcieť toho viac.
Prajeme krásny mexický zážitok
AUTORI: CHILLIBROTHERS.SK