Tento víkend bol mimoriadne vydarený čo sa týka počasia a v človeku sa ihneď prebudia tie radostné pocity, že ide jar. Už sa veľmi tešíme na tie dni, keď doslova vypadneme z reality na víkend do nášho útočiska a ukryjeme sa tam medzi rastlinami.
Práve to bol aj dôvod, prečo sme sa rozhodli zahájiť túto záhradkársku sezónu pravým letným ľahkým fresh receptom. Je to kombinácia čerstvej zeleniny, ryže a šošovice. Šalát vás veru skvele zasýti, chilli mierne zahreje presne tak, aby ste mohli pokračovať v krásnom víkende.
Potrebujeme:
(na 4 porcie)
- 200 g šošovice
- 150 g ryže
- 8 cherry paradajok
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1/4 bielej cibule
- 1/4 červenej cibule
- 1 avokádo
- 10 lyžíc olivového oleja
- 2 ks celé sušené DE ARBOL CHILLI
- 1 lyžica horčice
- šťava z jednej polovice citróna
- soľ
- mleté čierne korenie
Príprava:
Vopred si pripravíme základ šalátu a to šošovicu a ryžu. Pri príprave ryže sme sa rozhodli ju povariť s rozdrvenými vločkami DE ARBOL CHILLI. Oboje si v predstihu uvaríme a necháme vychladnúť. Kým budú tieto ingrediencie chladnúť, nakrájame si papriky, rajčiaky a cibuľu na menšie kúsky.
Ryžu a šošovicu zmiešame so zeleninou vo veľkej miske, následne ešte vydlabeme aj avokádo a primiešame ho do misky (treba pridať na koniec, inak sa nám kúsky avokáda pri dlhšom miešaní úplne v šaláte stratia).
Aby šalát nebol taký suchý, musíme si pripraviť zálievku. Zmiešame olej, horčicu a citrónovú šťavu, ktoré dobre vyšľaháme vidličkou. Na záver osolíme a okoreníme zálievku podľa chuti.
Posledný krok ako už iste tušíte bude zmiešanie šalátu a zálievky. Nebojte sa to dobre premiešať, aby sa chute dostali všade. To išlo rýchlo však?
Dobrú chuť!
AUTORI: CHILLIBROTHERS.SK