OMÁČKA MEXICKEJ "SVÄTEJ TROJICE"

29555_chili_marinade2

"Adobo" je po španielky/mexicky omáčka. Dnes si spolu spravíme super adobo k mäsu z tradičných chilli papričiek pochádzajúcich z Mexika. Ide o papričky ANCHO, MULATO a PASILLA. Táto omáčka je skvelá na poliatie Tacos ale aj ku všetkým grilovaným mäskám, ktoré sú o nás hlavne v lete veľmi obľúbené.

 

 

 

 

POTREBUJEME:

  • sušené papričky ANCHO, MULATO, PASILLA - z každej 5 kusov
  • 3 klinčeky (kto má rád ich dá, treba ich podrviť na prach)
  • 1 čajová lyžička mletej racse
  • 1/2 lyžičky oregana
  • 500g očisteného ananásu, úplne najemno pokrájaného
  • 1 malá cibuľa (najemno pokrájaná)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice jablčného octu (cider vinegar)
  • šťava z 1 limetky
  • 2 čajové lyžičky soli


Postup:



1. Rehydratujeme chilli papričky. Papričky rozrežeme a rozprestrieme. Semienka a žilky vyberieme preč. Položíme na rozohriatu panvicu a krátko prehrejeme z oboch strán. Pritláčame vareškou. Preložíme do misky a zalejeme vriacou vodou a necháme 20-30 minút postáť. Papričky sa krásne napijú vody a budú mäkké a vláčne.

2. Do mixéra dáme ... všetko!!! Mixujeme, mixujeme až vznikne jemné pyré. Precedíme cez sitko, nech nám zostane naozaj jemná omáčka. Nakoniec dáme ešte na panvici prevariť. Toto je dôležité, nakoľko chceme aby nám omáča dlhšie vydržala v chladničke a nepokazila sa.

3. Používame buď ako marinádu na mäso (kuracie, bravčové, hovädzie), ale tiež ako omáčku k už upečenému mäsku. Mňam!

Papričky potrebné k príprave tohto receptu si môžete kúpiť v našom obchode TU.

29555_chili_marinade2