Poznáte to, včera ste piekli, varili a dnes už človek by chcel mať aj kľud od varenia nie? Nám ostalo kúsok kačacinky zo včera avšak chute si žiadali nejakú zmenu. Tak sme sa teda pustili do toho obrali kačku od mäska a pripravili chutné toasty. Trocha sme sa nechali inšpirovať aj internetom a k mäsu a toastom sme skúsili cibuľovú marmeládu. Hmm znelo to divne, ale divili by ste sa ako to skvelo zahralo na chuťové bunky. Dosť ale rozprávania, tu je recept:
Potrebujeme:
- 150 g kačacieho mäsa (môže byť aj kuracie)
- 3 ks červenej cibule
- 1 ks sušenej kajenskej papriky
- 100 ml balsamico
- 3 pl trstinového cukru
- olivový olej
- chleba (my sme použili tzv „drevorubača“)
- 1 struk cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 pomaranč
Príprava
V prvom kroku sa pustíme do cibuľovej marmelády. Cibuľu si prekrojíme na polovicu a potom nakrájame na tenké plátky a orestujeme do zlatista na olivovom oleji. Posolíme, okoreníme, pridáme 3 polievkové lyžice cukru, balsamico, rozdrvené kajenské chilli a naposledy pridáme šťavu z 1 pomaranča. Dobre premiešame a necháme variť cca 20 minút, až kým sa nám nevytvorí hustá marmeládová konzistencia.
Počas dusenia si na druhú panvicu na oleji popražíme na drobno pokrájané kúsky mäska pekne do chrumkava. Osolíme okoreníme a necháme chvíľu odstáť. Aby sme mali toasty čo najčerstvejšie, tak si ich pripravujeme ako posledné.
Na panvicu si rozohrejeme olivový olej a toasty z prudka opražíme z každej strany. Na záver využijeme cesnak, strúčikom potrite toasty z jednej strany.
A je to hotové! Na cesnakovú stranu toastu patrieme našu marmeládu, na vrch naukladáme mäso a môžeme dozdobiť rukolou alebo čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!