Tofu chilli nátierka

Nie som práve Tofu fanda, ale táto nátierka bola tak chutná a krásne pikantná, že určite zopár našich priateľov ju tento rok tiež ešte ochutná.

 

Potrebujeme:

  • 1 balenie tofu lahôdkové
  • 1 stredná cibuľa
  • 1 stredná mrkva
  • Citrón
  • Chilli sušené bhut jolokia
  • Soľ
  • Sójová omáčka
  • Olivový olej
  • Pažítka
  • Maslo
  • 1 pl Ľanové drvené semienka
  • 1 čl horčica
 

Postup

 

Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji, pridáme na kocky nakrájané tofu a opekáme, pridáme kúsok sójovej omáčky a nakrájané chilli. Zmes podlejeme vodou 50-100 ml a dusíme 3-5 minút. Zmes necháme vychladnúť, pridáme nadrobno nasekanú mrkvu, ľanové semienka, pár kvapiek citrónovej šťavy a dochutíme soľou a horčicou. Všetko rozmixujeme ponorným mixérom, ak je zmes príliš hustá môžeme pridať filtrovanú vodu, olej, prípadne nátierku zjemniť maslom.

Nakoniec pridáme najemno nasekanú pažítku a môžeme podávať, dobrú chuť!

tofu-chilli-nátierka-1024x680