Nie som práve Tofu fanda, ale táto nátierka bola tak chutná a krásne pikantná, že určite zopár našich priateľov ju tento rok tiež ešte ochutná.
Potrebujeme:
- 1 balenie tofu lahôdkové
- 1 stredná cibuľa
- 1 stredná mrkva
- Citrón
- Chilli sušené bhut jolokia
- Soľ
- Sójová omáčka
- Olivový olej
- Pažítka
- Maslo
- 1 pl Ľanové drvené semienka
- 1 čl horčica
Postup
Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji, pridáme na kocky nakrájané tofu a opekáme, pridáme kúsok sójovej omáčky a nakrájané chilli. Zmes podlejeme vodou 50-100 ml a dusíme 3-5 minút. Zmes necháme vychladnúť, pridáme nadrobno nasekanú mrkvu, ľanové semienka, pár kvapiek citrónovej šťavy a dochutíme soľou a horčicou. Všetko rozmixujeme ponorným mixérom, ak je zmes príliš hustá môžeme pridať filtrovanú vodu, olej, prípadne nátierku zjemniť maslom.
Nakoniec pridáme najemno nasekanú pažítku a môžeme podávať, dobrú chuť!