CHILLI CON CARNE KORENIACA ZMES (60g)
Pálivosť: 5/10
S touto koreniacou zmesou pripravíš parádne a pálivé chilli con carne úplne jednoducho!
Kategória: | SOLI A KORENIACE ZMESI |
---|---|
Chilli paprička: | Habanero |
Krajina pôvodu: | Anglicko |
Pálivosť: | 5 / 10 |
Chilli con carne je asi najznámejšie jedlo obsahujúce chilli na svete. V anglicky hovoriacom svete sa mu preto často hovorí iba "chilli" :) Existuje na neho asi milión receptov. Základ Chilli con carne tvorí najemno nakrájané alebo mleté mäsko, fazuľka, paradajky a samozrejme chilli. Podávať sa môže s roznymi druhmi príloh ako napríklad ryža, kuskus, pečené zemiaky alebo placka.
Zloženie: údená paprika, mexické oregano, chilli papričky Ancho, Jalapeno, New Mexico a Habanero, rasca, tymián, zelerové semiačka, bobkový list, cesnakový prášok, soľ
Rýchly recept: 25g korenia na 500g mletého mäsa na prípravu tradičného mexického chilli con carne.
Pálivosť: zmes je mierne pálivá, vhodná pre celú rodinu. Chceš viac ohňa? Prisyp si trochu z kľúčenky :D
Balenie: 60 gramov
Minimálna trvanlivosť výrobku: 18 mesiacov
Kompletný recept (s použitím našej koreniacej zmesi):
POTREBUJEME:
- 3 stredne veľké cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 červené papriky
- 2 kúsky celeru
- 2 mrkvy
- olivový olej
- 1 plechovka cíceru (cca 400 g)
- 1 plechovka červenej fazulky (cca 400 g)
- 1 plechovka šúpaných krájaných rajčín (cca 400 g)
- 0,5kg najemno nakrájaného hovädzieho mäsa
- 25 gramov koreniacej zmesi Chilli Con carne
- 2 lyžice balzamikového octa
- 400g ryže (najlepšie basmati)
- biely jogurt
POSTUP:
- Očistíme a najemno nakrájame cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler a červenú papriku (môže byť aj na hrubšie).
- V hrnci / vysokej panvici zohrejeme 2 lyžice oleja a pridáme nakrájanú zeleninu spolu s koreniacou zmesou. Varíme približne 7 minút, alebo pokým nebude zeleninka mäkká. Pravidelne miešame.
- Zlejeme prebytočnú vodu (trochu môžeme nechať) a pridáme cícer, fazuľu a paradajky. Pridáme mleté hovädzie mäso a trošku balzamika.
- Uvedieme do varu, potom znížime teplotu a dusíme pomaly 1 hodinu. Občas pomiešame a dochutíme podľa potreby soľou, čiernym korením a prípadne aj ďalším chilli. Kto má rád, pridá aj čerstvý nasekaný koriander.
- Podávame s ryžou, kuskusom alebo opečeným chlebíkom s trochou jogurtu, guacamole.
Dobrú chuť!
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.